Υλικά
2 κιλά κουνουπίδι και μπρόκολο (μισό μισό)
4 αβγά
300 γρ. γάλα και κρέμα γάλακτος (μισό μισό)
400 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
πάπρικα γλυκιά ή μοσχοκάρυδο
ζύμη για τάρτα
Για την τάρτα
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
230 γρ. λιωμένη μαργαρίνη
50 γρ. τυρί τριμμένο
2 αβγά
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
4 κ.σ. νερό χλιαρό
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 180°C.
Βράζω τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό.
Χώρια το μπρόκολο, χώρια το κουνουπίδι! Τα σουρώνω προσεκτικά, να μη μου διαλυθούν τα μπουκετάκια.
Λαδώνω μια ταρτιέρα και απλώνω τη ζύμη.
Βάζω τα μπουκετάκια το ένα δίπλα στο άλλο πάνω από τη ζύμη.
Πρέπει να είναι καλά στραγγισμένα, για να μη μουλιάσει η τάρτα.
Σε μια λεκάνη βάζω τα τυριά, τα αβγά, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πολύ λίγο αλάτι,
το γάλα και την κρέμα γάλακτος και μοσχοκάρυδο ή πάπρικα. Ανακατεύω όλα τα υλικά και περιχύνω την τάρτα.
Ψήνω την τάρτα για 40 - 45 λεπτά. Τρώγεται ζεστή.
Για την τάρτα: Σε μια λεκάνη βάζω το αλεύρι και το ανακατεύω με το μπέικιν πάουντερ.
Στην ίδια λεκάνη βάζω όλα τα υλικά και τα ζυμώνω πολύ καλά.
Βουτυρώνω ή λαδώνω μια ταρτιέρα και απλώνω τη ζύμη με τον πλάστη.
Την τρυπάω με το πιρούνι σε διάφορα σημεία πριν την ψήσω.
Tip
Όταν είναι στην εποχή τους τα κουνουπίδια και τα μπρόκολα, είναι μια πολύ ωραία τάρτα. Για όλες τις αλμυρές τάρτες χρησιμοποιώ αυτή τη ζύμη. Αν δεν βάλω τριμμένο τυρί, βάζω λίγο αλάτι.