Υλικά
Για το φύλλο
500 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αβγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κεσεδάκι βούτυρο
2 κ.σ. παρμεζάνα ή πεκορίνο (αν δεν βάλω τυρί, τότε θα βάλω αλάτι)
1 κ.γλ. ζάχαρη
λίγο αλεύρι ακόμα (για το άνοιγμα του φύλλου)
Για την πίτα
1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο και καθαρισμένο
200 γρ. πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κυβάκια
½ ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι λάπαθα ψιλοκομμένα
½ ματσάκι σέσκουλα ψιλοκομμένα
700 γρ. φέτα χοντροκομμένη
1 ποτήρι του νερού λάδι
5 - 6 αβγά
φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι
200 γρ. ρύζι γλασέ βρασμένο και καλά στραγγισμένο ή 1 φλιτζάνι του τσαγιού γλυκό τραχανά βρασμένο και στραγγισμένο
Εκτέλεση
Βάζω όλα τα υλικά για το φύλλο σε μια λεκάνη και τα ζυμώνω πολύ καλά.
Χωρίζω τη ζύμη σε δύο μπαλάκια.
Απλώνω πάνω στον πάγκο το αλεύρι και ανοίγω με τον πλάστη το φύλλο, όσο χοντρό το θέλω.
Ετοιμάζω τη γέμιση για την πίτα: Ανάβω τον φούρνο στους 180°C. Πλένω πολύ καλά όλα τα χόρτα.
Τα βάζω σε ένα μεγάλο ταψί και τα ανακατεύω με λίγο αλάτι.
Τα αφήνω έτσι γύρω στα 15 - 20 λεπτά.
Μετά παίρνω λίγα λίγα χόρτα και τα στύβω πολύ καλά.
Όταν τελειώσω, τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω τη φέτα, τα αβγά χτυπημένα, λάδι, ρύζι ή τραχανά, πιπέρι και λίγο αλάτι.
Τα ανακατεύω όλα πολύ καλά, να ενωθούν μεταξύ τους.
Λαδώνω ένα ταψί και απλώνω το ένα φύλλο. Από πάνω βάζω το μίγμα και από πάνω το άλλο φύλλο.
Λαδώνω το φύλλο, κόβω την πίτα όπως θέλω και βάζω το ταψί στον φούρνο για 45 - 50 λεπτά.
Παίρνει ένα πολύ ωραίο, ξανθό χρώμα. Έχει λίγο κόπο, αλλά είναι τέλεια πίτα!