Υλικά
2 αγγούρια
½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο πολύ ψιλό
1 φλιτζάνι μαγιονέζα και γιαούρτι (μισό μισό)
πάπρικα, αλάτι, πιπέρι
ξίδι, λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένω τα αγγούρια και τα κόβω έτσι ώστε να είναι 10 – 15 εκατοστά το κάθε πυργάκι.
Τα αδειάζω όπως τις γεμιστές ντομάτες, τα ραντίζω με ξίδι και λίγο αλάτι στο εσωτερικό τους και τα γυρίζω ανάποδα.
Σε ένα σουρωτήρι κόβω τη σάρκα τους σε κυβάκια και την αφήνω να στραγγίσει.
Σε μια λεκάνη ανακατεύω τη σάρκα από τα αγγούρια (καλά στραγγισμένη), τον μισό άνηθο, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και τη μαγιονέζα ανακατεμένη με το γιαούρτι και το λεμόνι.
Τα ανακατεύω να ενωθούν μεταξύ τους.
Παίρνω ένα ένα τα άδεια αγγούρια - πυργάκια και τα γεμίζω.
Όταν τελειώσω, προσθέτω σε κάθε πυργάκι λίγο άνηθο και λίγη πάπρικα.
Τα σκεπάζω με μεμβράνη και τα βάζω στο ψυγείο να παγώσουν.
Tip
Τρώγονται παγωμένα. Είναι ένα δροσερό κι εύκολο ορεκτικό.