Υλικά
500 γρ. πένες
2 κονσέρβες τόνο χωρίς λάδι
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια
2 - 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
1 κ.σ. πελτέ
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
μαντζουράνα, ρίγανη, θυμάρι
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
Για τη σάλτσα τυριών
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
200 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 180°C.
Βράζω τις πένες 3 λεπτά λιγότερο από ό,τι γράφουν οι οδηγίες στο πακέτο.
Τις σουρώνω.
Βάζω το λάδι σε χαμηλή φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτω τα κρεμμύδια και τα σοτάρω για 6 – 8 λεπτά.
Μετά προσθέτω τις ντομάτες, τον πελτέ, ζάχαρη, μαντζουράνα, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνω τη σάλτσα να δέσει και να χυλώσει.
Μόλις είναι έτοιμη, προσθέτω τον τόνο, καλά σουρωμένο και κομμένο σε κομμάτια.
Ετοιμάζω και τη σάλτσα τυριών: Σε χαμηλή φωτιά λιώνω το βούτυρο, προσθέτω το κορν φλάουρ και το γάλα και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Μετά προσθέτω τα μισά τυριά και ανακατεύω.
Λαδώνω ένα ταψί.
Ανακατεύω τις πένες με τα υπόλοιπα τυριά και στρώνω τις μισές στο ταψί.
Από πάνω απλώνω τη σάλτσα με τον τόνο, στρώνω και τις υπόλοιπες πένες και τις περιχύνω με τη σάλτσα τυριών.
Βάζω το ταψί στον φούρνο και ψήνω γύρω στα 25 - 30 λεπτά.