Υλικά
1 κιλό πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
10 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3 - 4 αβγά
2 κ.σ. τραχανά γλυκό
400 γρ. φέτα τριμμένη
100 γρ. κασέρι τριμμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
600 γρ. γάλα
3 κ.σ. βούτυρο
2 σπιτικά φύλλα γιαουρτιού ή 2 φύλλα του εμπορίου (χωριάτικο ή κουρού)
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 180°C. Βάζω τα πράσα στην κατσαρόλα μαζί με το γάλα, σε χαμηλή φωτιά.
Τα αφήνω να πιουν όλο το γάλα.
Μετά προσθέτω τις 3 κουταλιές βούτυρο, τα κρεμμύδια, τα καρότα, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον τραχανά, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι.
Ανακατεύω το μίγμα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πιει όλα τα υγρά.
Σβήνω τη φωτιά, αφήνω το μίγμα λίγο να κρυώσει και μετά προσθέτω τα αβγά και τα τριμμένα τυριά.
Λαδώνω ένα ταψί, στρώνω το ένα φύλλο, βάζω το μίγμα από πάνω και καλύπτω με το άλλο φύλλο.
Το λαδώνω και κόβω την πίτα όπως θέλω.
Βάζω την πίτα να ψηθεί για 35 - 40 λεπτά.