Υλικά
• 220 γρ. Μαργαρίνη λιωμένη
• 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γρ.)
• 1 αβγό
• 1 μικρό κεσεδάκι γιαούρτι 2% λιπαρά
• ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
• 4 - 5 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 1 φλιτζ. τσαγιού κίτρινα τυριά τριμμένα
• 200 γρ. Κοπανιστή Μυκόνου
• 100 γρ. κάππαρη
• 10 - 12 ροδέλες ντομάτας
• αλάτι, ρίγανη, λάδι
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 170°C.
Βάζω σε μια λεκάνη τη μαργαρίνη, το αλεύρι, το αβγό και το γιαούρτι και ζυμώνω καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Προσθέτω τον δυόσμο, τα κρεμμυδάκια και τα τριμμένα τυριά και τα ανακατεύω όλα μαζί.
Κάνω τη ζύμη μικρά μικρά μπαλάκια και τα ανοίγω με τον πλάστη σε μικρά πιτάκια.
Τα τρυπάω με το πιρούνι σε 2 – 3 μέρη.
Λαδώνω ένα ταψί και βάζω μέσα ένα ένα τα πιτάκια. Βάζω το ταψί στον φούρνο και ψήνω γύρω στα 20 - 25 λεπτά.
Όταν ψηθούν, τα βγάζω από τον φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν.
Σε κάθε πιτάκι βάζω κοπανιστή, κάππαρη, μια ροδέλα ντομάτα, αλάτι, ρίγανη και λάδι.