Υλικά
υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
300 γρ. φέτα
200 γρ. φρέσκια μυζήθρα ή ανθότυρο
3 αβγά, ελαφρά χτυπημένα (κρατάμε χωριστά 1 κ.σ.)
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1 κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Αφήνουμε το φύλλο εκτός ψυγείου αρκετή ώρα.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη φέτα τριμμένη, με τη μυζήθρα ή το ανθότυρο, λιωμένα με πιρούνι.
Προσθέτουμε τα αβγά, τον άνηθο και το πιπέρι και αναμειγνύουμε καλά.
Ζεσταίνουμε σε μικρό τηγανάκι το ελαιόλαδο με το βούτυρο.
Απλώνουμε στον πάγκο ένα φύλλο κρούστας, το βουτυρώνουμε με πινέλο (με το μείγμα λαδιού- βουτύρου) και ακουμπάμε επάνω ένα ακόμα φύλλο.
Με ένα μαχαίρι με δοντάκια, χωρίζουμε το φύλλο σε παράλληλες λωρίδες πλάτους 6-7 εκ., κατά μήκος της μακριάς πλευράς.
Βάζουμε στη μία άκρη κάθε λωρίδας 1 κ.γ.
γέμιση και γυρίζουμε το φύλλο να κλείσει προς τα επάνω.
Συνεχίζουμε να το γυρίζουμε, μια αριστερά μια δεξιά, μέχρι να τελειώσει, σχηματίζοντας τριγωνικό τυροπιτάκι.
Τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια σε άφθονο, καυτό ελαιόλαδο για 4'-5', μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν (σημ.
άψητα διατηρούνται στην κατάψυξη, καλά τυλιγμένα σε μεμβράνη).