Υλικά
• 6 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες
• 6 κολοκύθια κομμένα σε φέτες
• 6 πιπεριές, όλα τα χρώματα, κομμένες σε ροδέλες
• 6 - 8 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
• 1 κουταλιά πελτέ
• 2 - 3 ξερά κρεμμύδια σε κυβάκια
• 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
• 3 - 4 κουτ. σούπας φρυγανιά
• αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
• 15 φέτες κασέρι
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 170°C.
Τηγανίζω τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τις πιπεριές.
Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι, τα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, τις ντομάτες, τον πελτέ και λίγο νερό και αφήνω τη σάλτσα να δέσει και να χυλώσει.
Σε ένα ταψί απλώνω λίγη φρυγανιά και βάζω εναλλάξ σε στρώσεις μελιτζάνα, σάλτσα, κολοκύθια, σάλτσα, πιπεριές, σάλτσα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Πάνω από την τελευταία στρώση σάλτσας βάζω την υπόλοιπη φρυγανιά και απλώνω τις φέτες από το κασέρι.
Βάζω το ταψί στον φούρνο και ψήνω το φαγητό γύρω στα 15 λεπτά, ίσα ίσα να λιώσει το τυρί.
Μόλις είναι έτοιμο, βγάζω το ταψί από τον φούρνο, κόβω τον μουσακά και σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.