Υλικά
•1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
•½ φλιτζ. τσαγιού μανιτάρια
•1 μικρή πράσινη ψιλοκομμένη πιπεριά
•1 μικρή κόκκινη ψιλοκομμένη πιπεριά
•1 καρότο πολύ ψιλοκομμένο
•4 κουταλιές αρακά βρασμένο
•1 κρεμμύδι τριμμένο
•2 σκελίδες σκόρδο
•2 κουταλιές βούτυρο
•4 φλιτζάνια ζωμό από κρέας
•1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
•αλάτι, πιπέρι
•ξύσμα από 1 λεμόνι
•παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Τηγανίζω τις πιπεριές σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι.
Βάζω στην κατσαρόλα το βούτυρο και τσιγαρίζω το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 - 3 λεπτά.
Μετά προσθέτω τα μανιτάρια και το ρύζι και ανακατεύω συνέχεια.
Σβήνω με το κρασί, ρίχνω λίγο λίγο τον περισσότερο ζωμό (πρέπει να είναι ζεστός) και ανακατεύω συνέχεια. Προσθέτω το καρότο, τον αρακά, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι και τον τελευταίο ζωμό.
Σερβίρω με παρμεζάνα τριμμένη και ξύσμα λεμονιού.
Tip
Πριν σβήσω τη φωτιά, ελέγχω αν έχει βράσει το ρύζι. Αν όχι, προσθέτω λίγο ζωμό ακόμα. Ο ζωμός που θα βάλω πρέπει να είναι ζεστός.