Υλικά
• 1 κιλό αρακά
• 1 σκαφάκι μανιτάρια φρέσκα χοντροκομμένα
• 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
• 1 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη σε ροδέλες
• 500 γρ. πατάτες σε ροδέλες ή κυδωνάτες
• 7 - 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
• 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
• 1 - 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
• 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
• 1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
• ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζω το λάδι στην κατσαρόλα και ανάβω τη φωτιά.
Προσθέτω το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και το καρότο και τα σοτάρω για 3 - 4 λεπτά.
Προσθέτω και τον αρακά, τα μανιτάρια, την πιπεριά, τις πατάτες, τις ντομάτες, τον χυμό λεμονιού, τον μάραθο, αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό και αφήνω το φαγητό να βράσει γύρω στα 40 - 45 λεπτά.
Μόλις βράσει και χυλώσει, σβήνω τη φωτιά και σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αν θέλω, προσθέτω λίγο χυμό λεμονιού ακόμα.