Υλικά
•1 κιλό κολοκύθια πράσινα
•2 αβγά
•7 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
•200 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
•αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
•½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
•100 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 180°C.
Βράζω τα κολοκύθια και τα αφήνω να κρυώσουν. Τα λιώνω με το πιρούνι και τα βάζω σε μια λεκάνη.
Τους προσθέτω τη φρυγανιά, τα αβγά, τα τυριά, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
Βουτυρώνω ένα ταψί και απλώνω καλά το μίγμα. Από πάνω σκορπίζω το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια.
Ψήνω γύρω στα 30 - 35 λεπτά. Τρώγεται ζεστό.
Όσο ψήνω το σουφλέ δεν ανοίγω τον φούρνο.