Υλικά
• 1 κιλό κιμά κοτόπουλου και γαλοπούλας (μισό μισό)
• 600 γρ. μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο και καλά στυμμένο
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
• 1 ποτηράκι του κρασιού ούζο
• 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
• 2 αβγά
• αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
• αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
• 1 ντομάτα τριμμένη
Για τη σάλτσα
• 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
• 1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
• 1 κουταλάκι πιπέρι κόκκινο καυτερό
• 1 ποτηράκι του κρασιού ούζο
• αλάτι, ζάχαρη
• 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Ετοιμάζω πρώτα τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα βάζω την ντομάτα και αφήνω να ζεσταθεί για 4 - 5 λεπτά.
Προσθέτω το λάδι, το ούζο, αλάτι, το καυτερό πιπέρι, ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό και αφήνω τη σάλτσα να δέσει.
Αν δεν θέλω να γίνει πολύ καυτερή η σάλτσα, βάζω λιγότερο καυτερό
πιπέρι.
Σε μια λεκάνη βάζω όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ζυμώνω πολύ καλά να ενωθούν μεταξύ τους.
Πλάθω μικρά κεφτεδάκια και τα αλευρώνω.
Βάζω λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί προσθέτω ένα ένα τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζω με προσοχή, να μη μου μαυρίσουν.
Βγάζω τα κεφτεδάκια με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρω στην κατσαρόλα με τη ζεστή σάλτσα, αφού έχει δέσει.
Αφήνω να πάρουν 2 - 3 βράσεις και σβήνω τη φωτιά.
Τρώγονται ζεστά, με πουρέ, πατάτες τηγανητές ή πιλάφι.