Υλικά
•1.500 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μερίδες
•1 κιλό αρακά
•2 - 3 πατάτες σε κυβάκια
•2 καρότα σε φετάκια
•1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κυβάκια
•½ ματσάκι άνηθο
•1 ντομάτα ξεφλουδισμένη ολόκληρη
•1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
•1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
•αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίζω στο λάδι το κρεμμύδι και το κοτόπουλο για 4 - 5 λεπτά.
Προσθέτω το καρότο, τις πατάτες, τον άνηθο, την ντομάτα, τον αρακά, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, 3 ποτήρια νερό και αφήνω το φαγητό να βράσει και να χυλώσει.
Αν χρειαστεί (αν δηλαδή θέλει κι άλλο βράσιμο), προσθέτω κι άλλο νερό.
Αν θέλω, προσθέτω και λίγο ακόμα λεμόνι.
Είναι ένα πολύ νόστιμο και γρήγορο φαγητό.
Ο αρακάς με το κοτόπουλο συνδυάζονται πολύ ωραία.
Σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίζω στο λάδι το κρεμμύδι και το κοτόπουλο για 4 - 5 λεπτά.
Προσθέτω το καρότο, τις πατάτες, τον άνηθο, την ντομάτα, τον αρακά, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, 3 ποτήρια νερό και αφήνω το φαγητό να βράσει και να χυλώσει.
Αν χρειαστεί (αν δηλαδή θέλει κι άλλο βράσιμο), προσθέτω κι άλλο νερό.
Αν θέλω, προσθέτω και λίγο ακόμα λεμόνι.
Είναι ένα πολύ νόστιμο και γρήγορο φαγητό.
Ο αρακάς με το κοτόπουλο συνδυάζονται πολύ ωραία.