Υλικά
•1.500 γρ. κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, κατσίκι)
•1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
•1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
•1 κουτ. σούπας καυτερό πιπέρι
•αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλο, φρέσκια ρίγανη
•2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε κυβάκια
•1 ποτήρι του κρασιού λάδι
•1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
•150 γρ. ρύζι βρασμένο και καλά σουρωμένο
• 300 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
• 2 σπιτικά φύλλα γιαουρτιού ή 2 φύλλα του εμπορίου (χωριάτικο ή κουρού)
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 170 - 180°C.
Κόβω τα κρέατα σε μέγεθος καρυδιού (χωρίς κόκαλο).
Βάζω το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί λίγο προσθέτω τα κρέατα και τα κρεμμύδια.
Τα τσιγαρίζω γύρω στα 8 - 10 λεπτά και σβήνω με το κρασί.
Προσθέτω τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και νερό και αφήνω να βράσει και να πιει τα ζουμιά του.
Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτω το ρύζι, ανακατεύω 2 - 3 φορές και σβήνω τη φωτιά.
Αφήνω τη γέμιση να κρυώσει και προσθέτω το κεφαλοτύρι.
Λαδώνω ένα ταψί και απλώνω το ένα φύλλο.
Από πάνω στρώνω καλά το μίγμα και καλύπτω με το άλλο φύλλο. Το λαδώνω και κόβω την πίτα. Αν θέλω, πασπαλίζω με λίγο σουσάμι.
Ψήνω την πίτα γύρω στα 45 - 50 λεπτά.