Υλικά
• 1.500 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
• 500 γρ. μακαρόνια χοντρά
• 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
• 5 - 6 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες
• 1 κουτ. σούπας πελτέ
• 2 - 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 κουτ. γλυκού πιπέρι κόκκινο
• 2 ξυλαράκια κανέλας
• 3 κουταλάκια κανελογαρίφαλο τριμμένο
• 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
• 2 κουτ. σούπας ξίδι
• αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
• κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
Τσιγαρίζω στο λάδι το κοτόπουλο μαζί με τα σκόρδα και τα κρεμμύδια, γύρω στα 8 - 10 λεπτά, προσέχοντας να μη μαυρίσει, διότι θα πικρίσει.
Προσθέτω το κρασί, τις ντομάτες τριμμένες, τον πελτέ, τα μπαχαρικά, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και νερό και αφήνω το φαγητό να βράσει.
Βράζω τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι γράφει η συσκευασία τους.
Τα σουρώνω και τα μεταφέρω στην κατσαρόλα όπου βράζει το φαγητό, κουνώντας τη για να ενωθούν όλα τα υλικά.
Δε βάζω καθόλου πιρούνι στην κατσαρόλα, για να μη λιώσω τα μακαρόνια.
Βάζω σε μια μεγάλη πιατέλα λίγη κανέλα τριμμένη και από πάνω σερβίρω το φαγητό.
Πασπαλίζω με το τριμμένο τυρί.