Υλικά
• 2 κιλά κολοκύθια κομμένα σε κυβάκια
• 1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
• ½ ματσάκι δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένα (μισό μισό)
• 500 γρ. φέτα χοντροκομμένη
• 3 αβγά
• 1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι βρασμένο
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο αλάτι
• 2 σπιτικά φύλλα γιαουρτιού
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 170°C.
Βάζω το λάδι σε χαμηλή φωτιά και μόλις ζεσταθεί σοτάρω τα κρεμμυδάκια για 4 - 5 λεπτά.
Βάζω και τα κολοκύθια, τον δυόσμο και τον μαϊντανό να σοταριστούν κι αυτά μαζί, για 5 - 6 λεπτά ακόμα.
Σβήνω τη φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν. Μετά προσθέτω το ρύζι, τη φέτα και τα αβγά και ανακατεύω να ενωθούν μεταξύ τους.
Τέλος, προσθέτω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι.
Λαδώνω ένα ταψί και απλώνω το ένα φύλλο. Από πάνω στρώνω τη γέμιση και σκεπάζω με το άλλο φύλλο.
Λαδώνω ελαφρά την επιφάνεια της πίτας και την κόβω.
Βάζω το ταψί στον φούρνο και την ψήνω για περίπου 35 - 40 λεπτά.