Follow us

Ψάρι Ψητό στο Γκριλ

Πώς θα φτιάξεις ψάρι ψητό στο γκριλ.

ΨΑΡΙ ΨΗΤΟ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ

Υλικά

• 1.000 - 1.200 γρ. Ψάρι σε φέτες (συναγρίδα, σφυρίδα, φαγκρί ή ό,τι ψάρι θέλω)

• 4 - 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

• 2 - 3 κουτ. σούπας βούτυρο

• 2 - 3 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι

• 2 - 3 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη

• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

• ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Ανάβω το γκριλ. Λαδώνω ελαφρά ένα ταψί και βάζω μέσα τις φέτες του ψαριού.

Το ψήνω πρώτα από τη μία μεριά και μετά το γυρνάω να ψηθεί και από την άλλη (για 10 λεπτά περίπου την κάθε πλευρά).

Όταν είναι έτοιμο, μεταφέρω τις φέτες του ψαριού σε μια πιατέλα.

Λιώνω το βούτυρο και προσθέτω αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, ρίγανη και θυμάρι.

Χτυπάω όλα τα υλικά πολύ καλά και περιχύνω με το μίγμα αυτό τις φέτες του ψαριού.

Πασπαλίζω με το ξύσμα του λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Τρώγεται ζεστό.

Έχει ονειρεμένη γεύση και άρωμα.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.