Υλικά
•10 - 12 αγκινάρες
•2 αβγά
•2 φλιτζάνια τυριά τριμμένα
•1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•1½ φλιτζάνι νερό
•αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
•½ φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού
•½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
•λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζω καλά τις αγκινάρες και τις βάζω σε αρκετό νερό με μια κουταλιά αλάτι να βράσουν.
Τις μεταφέρω σε ένα σουρωτήρι, τις αφήνω να στραγγίσουν καλά και τις κόβω στα 4 ή στα 2, ανάλογα με το μέγεθός τους.
Βάζω σε μια λεκάνη το αλεύρι, τα αβγά, τα τριμμένα τυριά, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τον χυμό λεμονιού και το νερό, προσέχοντας να ανακατέψω καλά το αλεύρι, για να μη σβολιάσει.
Μέσα σε αυτόν τον χυλό προσθέτω και τις αγκινάρες και ανακατεύω.
Βάζω στο τηγάνι το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνω κουταλιά κουταλιά από το μίγμα και τηγανίζω τις κροκέτες.
Τις αφαιρώ μία μία με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρω σε μια πιατέλα, στην οποία έχω ήδη ψιλοκόψει λίγο ακόμα άνηθο.