Υλικά
•2 κιλά ξερά κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες
•500 γρ. φέτα χοντροκομμένη
•200 γρ. κασέρι τριμμένο
•6 αβγά
•4 κουταλιές βούτυρο
•φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σουσάμι
•1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
•2 κουταλιές ψιλοκομμένη μέντα
•2 σπιτικά φύλλα γιαουρτιού
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 170°C.
Βάζω τις ροδέλες από τα κρεμμύδια για 10 - 15 λεπτά να βράσουν. Τις σουρώνω και τις ανακατεύω με το βούτυρο.
Προσθέτω τα τυριά, τα αβγά, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη φρεσκοκομμένη μέντα και την καπνιστή πάπρικα.
Ανακατεύω όλα τα υλικά να ενωθούν.
Λαδώνω ένα ταψί, απλώνω το ένα φύλλο, στρώνω από πάνω το μίγμα και σκεπάζω με το άλλο φύλλο.
Αλείφω την επιφάνεια της πίτας με λίγο λάδι, την πασπαλίζω με σουσάμι και τη χαράζω.
Βάζω το ταψί στον φούρνο και ψήνω γύρω στα 40 – 45 λεπτά.