Υλικά
•1 κοτόπουλο (γύρω στα 1.200 - 1.300 γρ.) κομμένο σε μερίδες
•1 ποτηράκι άσπρο κρασί
•½ ποτηράκι λάδι και 2 κουταλιές βούτυρο
•200 γρ. καρύδια
•αλάτι, πιπέρι
•λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
Καψαλίζω το κοτόπουλο και το κόβω σε μικρές μερίδες.
Βάζω το λαδοβούτυρο στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί αλευρώνω το κοτόπουλο και το τηγανίζω προσεκτικά, να μην καεί.
Το σβήνω με το κρασί.
Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, 2 ποτήρια νερό και αφήνω το κοτόπουλο να βράσει και να πιει το ζουμί του.
Δοκιμάζω, κι αν δεν έχει βράσει, βάζω λίγο ακόμα νερό. Όταν είναι έτοιμο και χωρίς πολύ ζουμί, προσθέτω τα καρύδια, τα οποία έχω σπάσει στο μούλτι.
Αφήνω να πάρουν 5 - 6 βράσεις και σβήνω τη φωτιά.