Υλικά
•1 κοτόπουλο (1.200 - 1.500 γρ.)
• 6 - 7 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 6 ραπανάκια κομμένα σε κύβους
• ½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο & μαϊντανό (μισό μισό)
• 1 ματσάκι ρόκα
• ½ ματσάκι αντράκλα ψιλοκομμένη
• 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
• 100 γρ. κουκουνάρι
• 200 γρ. γραβιέρα Νάξου κομμένη σε κύβους
• 1 ποτήρι του νερού λάδι
• ½ ποτήρι του νερού χυμό λεμόνι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζω το κοτόπουλο, το ξεκοκαλίζω, πετάω την πέτσα και κόβω το ψαχνό σε κύβους.
Το βάζω σε μια λεκάνη μαζί με όλα τα υλικά, εκτός από το λαδολέμονο. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω προσεκτικά.
Χτυπάω πολύ καλά σε ένα σέικερ τον χυμό λεμονιού και το λάδι, περιχύνω τη σαλάτα και ανακατεύω να πάει παντού.
Σκεπάζω τη σαλάτα και τη βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
Τρώγεται κρύα, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.