Υλικά
• 1 μπουτάκι κατσίκι (1.300 - 1.500 γρ.) ξεκοκαλισμένο
• 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
• 2 - 3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 400 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα
• ½ ποτηράκι του κρασιού λάδι
• ½ ματσάκι άνηθο και μάραθο
• καυκαλήθρες, μυρώνια, σέσκουλα (λίγο από όλα)
• 1 κουταλιά κανέλα τριμμένη
• 1 κιλό γλυκοπατάτες
• 1 ποτηράκι του κρασιού μέλι
• 1 ποτήρι του νερού χυμό λεμόνι
• αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
• 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 200°C.
Ξεκοκαλίζω το κατσικάκι, το απλώνω στον πάγκο μου και το αλατοπιπερώνω.
Βάζω μισό ποτηράκι λάδι σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί λίγο προσθέτω τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρω για 2 - 3 λεπτά.
Βάζω μέσα στην κατσαρόλα όλα τα χορταρικά ψιλοκομμένα, τα ανακατεύω όλα μαζί και τα αφήνω για 4 - 5 λεπτά να τραβήξουν όλα τα υγρά τους.
Σβήνω τη φωτιά και μόλις κρυώσουν τα απλώνω πάνω στο κρέας.
Πασπαλίζω με την κανέλα και σκορπίζω τα κίτρινα τυριά.
Κάνω ρολό το μπουτάκι, το δένω με σπάγγο και το βάζωσε ταψί.
Καθαρίζω, κόβω τις γλυκοπατάτες και τις βάζω στο ταψί.
Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Ανακατεύω τη μουστάρδα με τον χυμό λεμονιού και περιχύνω το φαγητό. Βάζω 2 ποτήρια νερό, σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνω στον φούρνο για 2 ώρες περίπου.
Παρακολουθώ μήπως χρειαστεί λίγο ακόμα νερό.
Μόλις έχει βράσει το κρέας και το φαγητό έχει πιει τα υγρά του, βγάζω το αλουμινόχαρτο, απλώνω το μέλι πάνω στο μπουτάκι και ξαναβάζω στον φούρνο το ταψί, ξεσκέπαστο, για 10 - 15 λεπτά, να κάνει κρούστα το κατσικάκι.
Σερβίρω το ρολό σε πιατέλα, κομμένο σε φέτες, με τις γλυκοπατάτες γύρω γύρω.