Υλικά
•300 γρ. ρύζι βρασμένο
•1 ρόδι
•200 γρ. Ανθότυρο ή ξινομυζήθρα
•100 γρ. Κουκουνάρι καβουρδισμένο
•½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
•λίγη ρόκα
•100 γρ. σταφίδα ξανθιά
•1 πορτοκάλι κομμένο σε κύβους
•½ ποτηράκι του κρασιού λάδι
•χυμό πορτοκάλι
•½ ποτηράκι του κρασιού μηλόξιδο
•3 κουταλιές μέλι
•αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζω το ρύζι και το σουρώνω.
Αφού κρυώσει, το βάζω σε μια λεκάνη μαζί με τους σπόρους του ροδιού, το κουκουνάρι, τον άνηθο, τη ρόκα, τη σταφίδα και το πορτοκάλι.
Σε ένα σέικερ χτυπάω καλά τον χυμό πορτοκαλιού, το μηλόξιδο, το μέλι, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνω τη σαλάτα και ανακατεύω.
Τρίβω από πάνω το τυρί και σερβίρω αμέσως.