Υλικά
•1.500 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
•2 πράσα ψιλοκομμένα, μόνο το άσπρο μέρος
•2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
•2 κουταλιές βούτυρο και 1 κουταλιά λάδι
•1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
•1 φλιτζ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
•αλάτι, άσπρο πιπέρι, πάπρικα καπνιστή
•100 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
•3 αβγά
Για την μπεσαμέλ
•250 γρ. γάλα
•50 γρ. βούτυρο
•50 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 170 - 180°C.
Βάζω νερό στην κατσαρόλα και μόλις βράσει ρίχνω την κολοκύθα και την αφήνω να βράσει καλά.
Μετά τη σουρώνω και την αφήνω να στραγγίσει καλά στο σουρωτήρι.
Βάζω στην κατσαρόλα το λαδοβούτυρο και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζω την κολοκύθα, το πράσο και τα κρεμμυδάκια γύρω στα 8 - 10 λεπτά.
Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και την κρέμα γάλακτος και αφήνω να κρυώσει για 10 λεπτά. Χτυπάω αυτό το μίγμα στο μούλτι και μετά το ανακατεύω με την παρμεζάνα.
Ετοιμάζω την μπεσαμέλ: Βάζω το βούτυρο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας προσεκτικά σε χαμηλή φωτιά για να μη μου σβολιάσει.
Ρίχνω σιγά σιγά και το χλιαρό γάλα και ανακατεύω ώσπου να πήξει η κρέμα.
Αφήνω την μπεσαμέλ να κρυώσει λίγο και μετά την ανακατεύω με το μίγμα της κολοκύθας, τα αβγά και τα τυριά.
Βάζω σε ένα πυρίμαχο ταψί το μίγμα, πασπαλίζω με λίγη πάπρικα και το ψήνω μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνειά του.