Υλικά
• 500 γρ. λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα
• 200 - 250 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
• 3 αβγά
• 3 κούπες κίτρινα τυριά τριμμένα
• 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
• 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πάπρικα
• σπιτικό φύλλο γιαουρτιού
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 170°C.
Σε ένα τηγάνι βάζω το μπέικον με τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζω για 3 - 4 λεπτά, χωρίς λάδι.
Προσθέτω τα μανιτάρια και τα ανακατεύω για 2 - 3 λεπτά ακόμα.
Σβήνω τη φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν λίγο.
Προσθέτω τα αβγά χτυπημένα, τα τυριά, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω.
Λαδώνω ένα ταψί και απλώνω το φύλλο. Στρώνω από πάνω τη γέμιση και την περιχύνω με την κρέμα γάλακτος.
Προσέχω να βάλω κουταλιά κουταλιά την κρέμα, για να καλύψει όλο το ταψί.
Βάζω το ταψί στον φούρνο για 25 - 30 λεπτά.
Αφού ψηθεί η πίτα, την αφήνω λίγο να σταθεί και μετά την κόβω.
Σερβίρω πασπαλίζοντας με λίγη γλυκιά πάπρικα.