Υλικά
• 4 πιπεριές Φλωρίνης κόκκινες
• 4 πιπεριές κέρατο πράσινες
• ½ ποτηράκι του κρασιού λάδι
• ½ ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
• 1 κ.σ. ξίδι
• 2 - 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 χυμό ντομάτας με κρεμμύδι ή 4-5 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
• 1 κ.σ. πελτέ
• αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
• 300 γρ. Φέτα χοντροκομμένη
• λίγο λάδι
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 180°C.
Λαδώνω μία μία τις πιπεριές και τις βάζω στον φούρνο για 15 - 20 λεπτά.
Τις γυρνάω απ’ όλες τις μεριές, να ψηθούν.
Στη συνέχεια, όπως είναι ζεστές, τις τυλίγω με μεμβράνη ή τις βάζω σε σακούλα και τη δένω πολύ σφιχτά.
Όταν κρυώσουν, τις ξεφλουδίζω και τις κόβω σε μεγάλα κομμάτια.
Τσιγαρίζω στο λάδι το σκόρδο για 2 - 3 λεπτά και το σβήνω με το κρασί.
Μετά προσθέτω τον πελτέ, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ξίδι και ζάχαρη.
Αφήνω τη σάλτσα να δέσει καλά.
Προσθέτω τις πιπεριές και όταν πάρουν 2 - 3 βράσεις σβήνω τη φωτιά.
Βάζω σε ένα ταψί το φαγητό, προσθέτω τη φέτα και το ψήνω για 7 - 10 λεπτά, ίσα ίσα να λιώσει η φέτα.