Υλικά
•1 κιλό κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
•250 γρ. βούτυρο λιωμένο
•300 γρ. Αμύγδαλα χοντροκομμένα, με τη φλούδα
•300 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
•400 γρ. φρυγανιά τριμμένη
•250 γρ. κρέμα γάλακτος
•πάπρικα γλυκιά
•φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 180°C.
Αλατοπιπερώνω το κοτόπουλο.
Σε μια λεκάνη βάζω τα αμύγδαλα, τη φρυγανιά και τα τριμμένα τυριά.
Σε ένα μπολ βάζω το λιωμένο βούτυρο.
Βουτάω ένα ένα τα κομμάτια του κοτόπουλου πρώτα στο βούτυρο και μετά στο μίγμα του αμύγδαλου.
Τα μεταφέρω σε ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.
Από πάνω ρίχνω την πάπρικα να πάει παντού και μετά την κρέμα γάλακτος να πάει παντού.
Σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζω στον φούρνο για 30 - 35 λεπτά.
Βγάζω το αλουμινόχαρτο και ελέγχω αν έχει ψηθεί το κοτόπουλο.
Αν θέλει κι άλλο ψήσιμο, του προσθέτω λίγο νερό και το αφήνω να ψηθεί.
Αν είναι έτοιμο, ξαναβάζω το ταψί στον φούρνο για 8 - 10 λεπτά, να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.