Υλικά
•1 κοτόπουλο ψητό
•300 γρ. παρμεζάνα, κασέρι & γραβιέρα τριμμένα
•2 πράσα, το άσπρο μέρος, σε κυβάκια
•1 κρεμμύδι σε κυβάκια
•3 κουτ. σούπας φρυγανιά
•5 - 6 αβγά
•αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
•½ ποτηράκι του κρασιού λάδι
Για την μπεσαμέλ
•600 γρ. γάλα
•λίγη παρμεζάνα τριμμένη
•2 κουταλιές βούτυρο
•2½ κουταλιές αλεύρι
•λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 170°C.
Παίρνω ένα έτοιμο ψημένο κοτόπουλο (ή το ψήνω εγώ), του βγάζω την πέτσα και το ξεκοκαλίζω.
Το κόβω σε μικρά κομματάκια.
Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζω για 3 – 4 λεπτά το πράσο και το κρεμμύδι.
Προσθέτω το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και τσιγαρίζω για 2 - 3 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συνέχεια. Σβήνω τη φωτιά και αφήνω να κρυώσει λίγο.
Φτιάχνω την μπεσαμέλ: Βάζω στην κατσαρόλα το γάλα και μόλις ζεσταθεί λίγο προσθέτω το βούτυρο, το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σβήνω τη φωτιά και προσθέτω στην μπεσαμέλ την παρμεζάνα.
Χτυπάω τα αβγά μαζί με τα τριμμένα τυριά και προσθέτω την μπεσαμέλ.
Ενώνω όλα τα υλικά, τα ανακατεύω και τα μεταφέρω σε βουτυρωμένο ταψί.
Πασπαλίζω με την τριμμένη φρυγανιά και ψήνω στον φούρνο για 35 - 40 λεπτά.