Υλικά
•1 κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μερίδες
•2 κιλά μικρά κρεμμύδια για στιφάδο, ολόκληρα
•1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
•1 κουταλιά πελτέ
•3 - 4 φύλλα δάφνης
•5 - 6 κόκκους μπαχάρι
•4 - 5 καρφάκια γαρίφαλο
•2 ξυλαράκια κανέλας
•1 ποτηράκι ξίδι
•1 ποτηράκι λάδι
•2 κουτ. σούπας άσπρο κρασί
•αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
Εκτέλεση
Καψαλίζω το κοτόπουλο και το κόβω σε μικρές μερίδες.
Βάζω το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζω το κοτόπουλο για 6 - 8 λεπτά.
Προσθέτω τον πελτέ και σβήνω με το κρασί και το ξίδι.
Βάζω και τις ντομάτες, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, μπαχάρι, κανέλα, γαρίφαλο και νερό και αφήνω το κοτόπουλο να βράσει.
Αφού βράσει το κοτόπουλο, προσθέτω στην κατσαρόλα και τα κρεμμύδια ολόκληρα, κουνώντας την προσεκτικά, να μη λιώσουν τα κρεμμύδια.
Μόλις χυλώσει το φαγητό και πιει το ζουμί του, είναι έτοιμο.