Υλικά
•5 μέτριες πατάτες
•2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
•2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
•200 γρ. μανιτάρι ψιλοκομμένο
•8 φέτες μπέικον
•1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
•250 γρ. κρέμα γάλακτος
•200 γρ. κίτρινο τυρί
•200 γρ. ανθότυρο
•1 αυγό χτυπημένο
•πιπέρι
•αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση (ώστε να δημιουργηθούν 2 κομμάτια σαν βαρκούλες) και τις αδειάζουμε εσωτερικά με κουτάλι ή με το ειδικό εργαλείο (σαν βαθύ μικρό κουτάλι).
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και εκεί μέσα τις ψήνουμε για 20 λεπτά ώστε να μαλακώσουν ελάχιστα. Καθώς ψήνονται ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σοτάρουμε σε τηγάνι βαθύ με πολύ λίγο λαδάκι αρχικά τις πιπεριές, μετά τα μανιτάρια και το μπέικον.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν πήξει εντελώς το μείγμα και μετά από 4-5 λεπτά αφού κρυώσει λιγάκι ρίχνουμε τα τυριά, το αυγό και αλατοπιπερώνουμε (ελάχιστο αλάτι γιατί το μπέικον και το τυρί είναι αλμυρά).
Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί και γεμίζουμε τις πατάτες στο κενό τους.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες στους 175 βαθμούς.