Υλικά
•5 πατάτες καθαρισμένες
•1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
•1/2 στιμμένο λεμόνι
•αλάτι
•πιπέρι
•1 γεμάτη κ.σ. ρίγανη
•3 γεμάτες κουταλιές μουστάρδα πικάντικη
•3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
•1 μεγάλη κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε τέταρτα και μετά την καθεμία στη μέση.
Στο μπολ αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά, χτυπώντας 1 λεπτό να ομοιογενοποιηθούν, εκτός από το χυμό λεμονιού και το τυρί.
Αδειάζουμε το μείγμα στις πατάτες, να καλυφθούν.
Αφήνουμε τις πατάτες για 1 ώρα.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο 1 ταψάκι και αδειάζουμε τις πατάτες με τη μαρινάδα τους.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο 1ο ράφι.
Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το χυμό λεμόνι.
Αφού ψηθούν τις καλύπτουμε με το τυρί και τις αφήνουμε λίγο ακόμη στο φούρνο για να λιώσει και να ροδίσει το τυρί.
Σερβίρονται ζεστές.