Υλικά
•1½ κιλό σέσκουλα χοντροκομμένα
•1 μπριζόλα χοιρινή καπνιστή κομμένη σε κύβους
•½ φλιτζ. τσαγιού τραχανά γλυκό
•1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
•2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
•½ ποτηράκι λάδι
•4 αβγά
•600 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
•φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο αλάτι
•2 σπιτικά φύλλα γιαουρτιού
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 180°C.
Βάζω στην κατσαρόλα νερό με μια κουταλιά αλάτι και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτω τα σέσκουλα.
Τα αφήνω για 5 λεπτά και μετά τα σουρώνω και τα βάζω να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι.
Βάζω το λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί λίγο τσιγαρίζω τα κρεμμυδάκια, το πράσο και την μπριζόλα μαζί με αλάτι και πιπέρι για 4 – 5 λεπτά.
Προσθέτω τα σέσκουλα και τον τραχανά και ανακατεύω για 3 - 4 λεπτά. Αφήνω το μίγμα να κρυώσει.
Σε μια λεκάνη ανακατεύω τη φέτα, τα αβγά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτω και το μίγμα με τα σέσκουλα και τα ανακατεύω όλα μαζί.
Λαδώνω ένα ταψί, απλώνω το ένα φύλλο, στρώνω από πάνω το μίγμα που έχω ετοιμάσει και σκεπάζω με το άλλο φύλλο.
Λαδώνω την επιφάνεια της πίτας, τη χαράζω και την τρυπάω με ένα πιρούνι. Ψήνω στον φούρνο γύρω στα 50 λεπτά.