Follow us

Κατσικάκι με Ντοματίνια

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι με ντοματίνια.

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

Υλικά

•1.300 - 1.500 γρ. κατσικάκι κομμένο σε μερίδες

•2 πιπεριές (Φλωρίνης και κέρατο)

•1 καυτερή μικρή πιπερίτσα

•3 - 4 σκελίδες σκόρδο

•1 ποτηράκι λάδι

•1 ποτηράκι κρασί

•ξύσμα από 1 λεμόνι

•αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

•1 κιλό ντοματίνια

•1 κρεμμύδι σε ροδέλες

Εκτέλεση

Βάζω το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζω για 4 - 5 λεπτά το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κρέας, τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και την πιπερίτσα ολόκληρη.

Σβήνω με το κρασί, προσθέτω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και 2 - 3 ποτήρια νερό και αφήνω το φαγητό να βράσει.

Μόλις είναι έτοιμο κι έχει πολύ λίγο ζουμάκι, προσθέτω τα ντοματίνια και τα αφήνω να πάρουν 4 - 5 βράσεις προτού σβήσω τη φωτιά.

Όταν βάλω τα ντοματίνια στην κατσαρόλα, την κουνάω προσεκτικά, να μη λιώσουν.

Σερβίρεται ζεστό, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού. Ταιριάζει με πουρέ, πιλάφι ή μακαρόνια.

Επίσης...

Κατσικάκι με Βλίτα

Ή αλλιώς ένα εναλλακτικό ανάλαφρο φρικασέ.

Καγιανάς με Πράσο, Ανθότυρο και Κατσικάκι

Η συνταγή για έναν υπέροχο καγιανά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αρνάκι στη Γάστρα με Πορτοκάλι

Το αρνάκι-λουκούμι σε όλο του το μεγαλείο, γεμάτο αρώματα από μυρωδικά και πορτοκάλι.

Η Μαγικότερη Κρεατόσουπα

Μια εντελώς διαφορετική κρεατόσουπα, όπως τη φτιάχνουν συχνά στο Πήλιο, αλλά και στα νησιά του Ιονίου.

Αρνάκι Φρικασέ με Αμπελόφυλλα

Ένα καταπληκτικό, αλλιώτικο φρικασέ.

Κατσικάκι Γεμιστό

Η συνταγή για κατσικάκι γεμιστό.

Αρνάκι με Αγκινάρες

Η συνταγή για αρνάκι με αγκινάρες.

Κατσικάκι Μεθυσμένο

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι μεθυσμένο.

Κλασικό Αρνάκι Κλέφτικο

Πώς θα φτιάξετε το κλασικό αρνάκι κλέφτικο.

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Κεμπάπ με Αρνί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κεμπάπ με αρνί.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.