Υλικά
2 μελιτζάνες φλάσκες σε μεγάλες μπουκιές
2 μέτρια κολοκυθάκια σε χοντρές ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα σε κυβάκια
1 σφηνάκι ούζο
5-6 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. ρίγανη ή θυμάρι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθεί και να ροδίσει ελαφρά το κρεμμύδι: αυτή η διαδικασία θέλει υπομονή, γιατί δίνει όλη τη γλύκα του φαγητού.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες και αλατοπιπερώνουμε (τα λαχανικά είναι ενδεικτικά, αλλά μπορείτε να βάλετε πραγματικά ό,τι έχει το ψυγείο).
Ανακατεύουμε συχνά, μέχρι να μαγειρευτούν. Προσοχή μόνο να μην παραψηθούν και διαλυθούν!
Ρίχνουμε το μίγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε προσεκτικά. Σβήνουμε με το ούζο και την ντομάτα.
Αφήνουμε το ούζο να εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5' περίπου την ντομάτα, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της.
Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Tip
Πολλές φορές αντικαθιστώ την ντομάτα με ντοματίνια σε ροδελίτσες. Κατεβάζουν λιγότερα υγρά και δίνουν μια ευχάριστη γλύκα στο αποτέλεσμα.