
Υλικά
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι, σε μπουκιές
1 κ.σ. γλυκάνισο
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάτουμε το κοτόπουλο με τον γλυκάνισο, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και να μαγειρευτεί.
Όσο πιο μικρές είναι οι μπουκιές τόσο πιο γρήγορα θα μαγειρευτεί.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού, προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε.
Για ακόμα πιο πορτοκαλένια γεύση, κόβουμε τη φλούδα του πορτοκαλιού σε μικρά μπαστουνάκια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το κοτόπουλο.
Tip
Γίνεται και με φιλέτο από στήθος, αρκεί να μην το παραψήσουμε και στεγνώσει. Αν δεν μας αρέσει ο γλυκάνισος, βάζουμε κύμινο, τριμμένο μπαχάρι, ξύλο κανέλας ή οποιοδήποτε μίγμα μπαχαρικών.