Υλικά
500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο από στήθος σε λωρίδες
1 κόκκινη στρογγυλή πιπεριά
1 κίτρινη στρογγυλή πιπεριά
1 πορτοκαλί στρογγυλή πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. λευκό κρασί
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
150 γρ. γραβιέρα σε κυβάκια
μερικά κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πιπεριές σε μπαστουνάκια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
Βάζουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3', μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε τις πιπεριές, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε την πάπρικα, ανακατεύουμε, διαλύουμε τη μουστάρδα στο κρασί, το ρίχνουμε κι αυτό στο φαγητό και περιμένουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τη γραβιέρα και, μόλις αρχίσει να λιώνει, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Tip
Βάζουμε οποιοδήποτε τυρί λιώνει ωραία, όπως ένταμ, γκούντα ή κασέρι. Η ίδια συνταγή γίνεται και με μπούτι κοτόπουλο, αλλά και με χοιρινό ή λουκάνικο.