Υλικά
1 κιλό αρνάκι (λαιμό, σπάλα, μπούτι) σε μερίδες
2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
7-8 μέτριες πατατούλες
2 καρότα
1 σκελίδα σκόρδο
4-5 μικρά κολοκυθάκια
4-5 κλωναράκια σέλινο
4-5 κλωναράκια μαϊντανό
1 δαφνόφυλλο
2 αβγά
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας σε μεγάλη κατσαρόλα με 2½ περίπου λίτρα νερό, μαζί με το δαφνόφυλλο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και αλατοπίπερο.
Βράζουμε για 1½ ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας, να γίνει μεδούλι!
Αφαιρούμε το κρέας και το κρατάμε ζεστό σε μεγάλη πιατέλα. Σουρώνουμε το ζουμί, μήπως έχουν μείνει μικρά κοκαλάκια, και το ξαναβάζουμε στη φωτιά με όλα τα λαχανικά.
Μεταφέρουμε στην πιατέλα κάθε λαχανικό που μαλακώνει (θέλουν διαφορετικό χρόνο).
Μόλις βράσουν όλα, λιώνουμε στο μούλτι 1 κολοκυθάκι, 2 πατάτες, το σέλινο, τον μαϊντανό και 1 καρότο.
Μεταφέρουμε τον πολτό στη σούπα και σβήνουμε το μάτι.
Χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια, προσθέτουμε το λεμόνι και τους κρόκους και χτυπάμε να ενωθούν.
Ρίχνουμε στο μίγμα 2 κουτάλες της σούπας από τον ζωμό και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
Σερβίρουμε τη σούπα μαζί με το κρέας και τα λαχανικά, αφού τους προσθέσουμε λίγο χοντρό αλάτι, λεμονάκι, ελαιόλαδο και μπόλικο πιπέρι.