Υλικά
¼ κόκκινο λάχανο ψιλοτριμμένο
¼ λάχανο τριμμένο
1 μαρούλι χοντροκομμένο
2 καρότα τριμμένα
το πράσινο μέρος από 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
½ φλιτζ. αράπικο αλμυρό φιστίκι
½ κούπα ψιλοκομμένα ξερά σύκα
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
αλάτι
Για τη σος
¾ κούπας ελαιόλαδο
1 γεμάτο κ.γλ. μουστάρδα
χυμό από ½ πορτοκάλι
2 κ.γλ. από οποιαδήποτε μαρμελάδα μάς βρίσκεται στο ψυγείο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μπαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μπολάκι όλα τα υλικά για τη σος.
Βάζουμε σε πιατέλα τα λαχανικά, το φιστίκι, τα σύκα και το ξύσμα και αλατίζουμε ελαφρά.
Ανακατεύουμε.
Την τελευταία στιγμή, πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά (το καλύτερο ανακάτεμα γίνεται με το χέρι!).
Μην προσθέσετε τη σάλτσα από πριν, γιατί τα λαχανικά μαραζώνουν και χάνουν την ωραία όψη και τη φρεσκάδα τους.