Υλικά
1 μαρούλι χοντροκομμένο
το τρυφερό μέρος από 1 αντίδι
1 ματσάκι ρόκα
ολόκληρα τα φύλλα από 1 ματσάκι δυόσμο
1 μικρό ματσάκι άνηθο χοντροκομμένο
1 πορτοκάλι καθαρισμένο, σε κυβάκια
1 φλιτζ. αμύγδαλα και φουντούκια αλατισμένα
1 κ.σ. καρύδια
λίγο αλάτι
Για τη σος
χυμό από 1 πορτοκάλι
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
χυμό από 1 λεμόνι
½ φλιτζ. και λίγο παραπάνω ελαιόλαδο
1 κοφτή κ.σ. γιαούρτι
1 κ.γλ. μέλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γλ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το μαρούλι, μαδημένα τα φύλλα από το αντίδι, τη ρόκα χοντροκομμένη, τον δυόσμο, τον άνηθο και το πορτοκάλι και αλατίζουμε ελαφρά.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε πρώτα το μέλι με το γιαούρτι, το μπαλσάμικο και τη μουστάρδα και προσθέτουμε στη συνέχεια τον χυμό λεμόνι, τον χυμό πορτοκάλι και αλατοπίπερο.
Χτυπάμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα και στο τέλος ρίχνουμε το λάδι και το ξύσμα, χτυπώντας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Την τελευταία στιγμή, στο σερβίρισμα, περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς.
Tip
Βάζουμε οποιοδήποτε μίγμα από πρασινάδες ή προσθέτουμε σταμναγκάθι και λίγα άγρια χόρτα, όπως ζωχούς ή ραδίκια, που ταιριάζουν πολύ με το κοινό μαρούλι.