Υλικά
150 γρ. τραχανά
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
2 αβγά
200 γρ. φέτα σπασμένη
200 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο για το φύλλο
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον τραχανά, τον αλατίζουμε και τον βράζουμε μέχρι να μαλακώσει, σκεπασμένο με νερό.
Τον αφήνουμε να κρυώσει.
Συνήθως ο τραχανάς απορροφά όλα τα υγρά του. Αν δεν σας συμβεί το ίδιο, τον σουρώνετε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Προσθέτουμε στον τραχανά τα αβγά, μπόλικο πιπέρι, τη φέτα, τη μοτσαρέλα και τα ¾ του κίτρινου τυριού και ανακατεύουμε καλά.
Διπλώνουμε το κάθε φύλλο στη μέση και το κόβουμε στα δύο. Λαδώνουμε τη φόρμα με τα 6 ατομικά φορμάκια για μάφιν ή κεκάκια (θα γίνουν 2 δόσεις και 12 πιτάκια).
Τοποθετούμε το διπλωμένο φύλλο στη βάση και γεμίζουμε με 2 κ.σ. γέμιση το κάθε φορμάκι.
Στρώνουμε ωραία το φύλλο που περισσεύει, να μοιάζει με λουλούδι.
Το λαδώνουμε γενναιόδωρα, γιατί το χωριάτικο φύλλο θέλει μπόλικο λάδι.
Πασπαλίζουμε τη γέμιση με τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε για 20'-25', μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει το φύλλο.