Υλικά
1 πακέτο πένες
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
500 γρ. γαρίδες μεγάλες ξεφλουδισμένες (κρατάμε τα κεφάλια)
500 γρ. φρέσκο σπανάκι
5 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1-2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σκόρδο και τις γαρίδες για 2'-3'.
Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για λίγο, μέχρι να μαραθεί.
Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 10'.
Προσθέτουμε την κρέμα και τον μαϊντανό, σβήνουμε με το λεμόνι και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πένες, να πάρουν μια βράση μαζί με τη σάλτσα και να ανακατευτούν καλά.
Σερβίρουμε με μπόλικο ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.