Υλικά
5 κρεμμύδια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ κούπα χοντροκομμένα φουντούκια
αλάτι
Για τη σος
¾ κούπας ελαιόλαδο
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.γλ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις πατάτες, με τη φλούδα τους.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τα φουντούκια μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε 4 κ.σ. ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, που τα έχουμε κόψει όπως στη χωριάτικη σαλάτα.
Αλατίζουμε.
Φροντίζουμε να τα ανακατεύουμε συχνά, αλλά όχι συνέχεια, αφού θέλουμε να καραμελώσουν και να πάρουν ένα καφετί χρώμα.
Προς το τέλος προσθέτουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε τα κρεμμύδια να στραγγίσουν από το λάδι τους σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές και τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα φουντούκια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Χτυπάμε σε μπολ όλα τα υλικά για τη σος, περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.