Υλικά
6 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. ξίδι
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
150 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε στους 200°C για 40' περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
Όσο είναι ζεστές τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα σπόρια και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ, μαζί με το ξίδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, τον πελτέ, τον μαϊντανό, και το βούτυρο και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Πάνω σε φρυγανισμένο ζεστό ψωμί, μαζί με μανούρι, αυτό το πατέ κάνει τον πιο μαγικό μεζέ.