Υλικά
10 αβγά
3 μέτρια καρότα τριμμένα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
160 γρ. γραβιέρα τριμμένη και λίγη ακόμα για την κρούστα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
½ φλιτζ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το ταψί
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με το καρότο μέχρι να μαραθούν.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά, όπως στην ομελέτα.
Προσθέτουμε τα τυριά, την πάπρικα, τον άνηθο και τα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε λίγο ακόμα και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι μέχρι να ενωθούν ωραία όλα τα υλικά.
Λαδώνουμε ένα μικρό ταψί και μεταφέρουμε εδώ το μίγμα.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη γραβιέρα και ψήνουμε για 20' περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η κρούστα.
Τρώγεται ιδανικά τη στιγμή που βγαίνει από τον φούρνο, αν όμως περισσέψει, κάνει ωραία σάντουιτς την επόμενη μέρα.