Υλικά
1 κιλό κατσικάκι σε μερίδες (χεράκι και πλευρά ή μπούτι)
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κιλό βλίτα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, μαζί με το πράσινο μέρος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. λευκό κρασί
χυμό και ξύσμα από 1-2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα και ροδίζουμε το κατσικάκι.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την ντομάτα και 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε λίγα λίγα τα βλίτα, ανακατεύοντας μέχρι να χωρέσουν στην κατσαρόλα.
Τα αλατίζουμε ελαφρά και σκεπάζουμε.
Όταν μειωθεί ο όγκος τους, ανακατεύουμε να καλυφθούν από τη σάλτσα.
Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα βλίτα.
Στο τέλος ρίχνουμε τον άνηθο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.