Υλικά
2 κιλά ψίχα από κολοκύθα κομμένη σε μεγάλες μπουκιές
3 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 φλιτζ. ακόμα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ξίδι
150 γρ. καρυδόψιχα
1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
200 γρ. μανούρι σε κυβάκια
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 3 κ.σ. ελαιλόλαδο και ροδίζουμε την κολοκύθα, μαζί με το μίγμα μπαχαρικών.
Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε 1 φλιτζ. του καφέ νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κολοκύθα να μαλακώσει.
Προσοχή! Γίνεται γρήγορα και δεν θέλουμε να μας λιώσει.
Πολτοποιούμε την καρυδόψιχα στο μούλτι μαζί με το σκόρδο, το 1 φλιτζ. ελαιόλαδο και το ξίδι.
Μεταφέρουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το μανούρι και τον δυόσμο και μαγειρεύουμε για άλλα 5'.