Follow us

Λαζάνια, τα Αυθεντικά Ιταλικά

Κάθε Κυριακή ο ιταλικός Νότος μαγειρεύει οπωσδήποτε και απαράβατα αυτό το πιάτο, που συγκεντρώνει γύρω από ένα τεράστιο τραπέζι όλη την ιταλική φαμίλια.

ΛΑΖΑΝΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΙΤΑΛΙΚΑ

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

100 γρ. μπέικον σε φετάκια

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 καρότο σε πολύ ψιλά κυβάκια

2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο

400 γρ. κονκασέ

3 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γλ. ζάχαρη

250 ml λευκό κρασί

1 δαφνόφυλλο

8-10 λαζάνια σε φύλλα

350 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο

αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

30 γρ. βούτυρο αγελάδος

30 γρ. αλεύρι

500 ml γάλα χλιαρό

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο, να κάψει, και σοτάτουμε το μπέικον.

Μόλις ροδίσει, ρίχνουμε τον κιμά και το δαφνόφυλλο και σοτάρουμε σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να διαλυθεί σε κόμπους.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1'.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τον πελτέ, την ντομάτα και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε τον κιμά σκεπασμένο για 30'-40'. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.

Θέλουμε να έχει σαλτσούλα, να μη μας βγει στεγνός.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το αλεύρι με τον αβγοδάρτη.

Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αλατίζουμε ελάχιστα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε μια πρώτη δόση λαζάνια. Πάνω τους απλώνουμε λίγο από τον κιμά, δυο τρεις κουταλιές μπεσαμέλ και τριμμένο τυρί (τα αυθεντικά λαζάνια γίνονται με παλαιωμένο πεκορίνο, πικάντικο και στιβαρό τυρί, αλλά μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ένα ώριμο κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα).

Συνεχίζουμε με στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Τελειώνουμε με στρώση μπεσαμέλ και μπόλικο τυρί.

Ψήνουμε για 40' περίπου.

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.