Follow us

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.

ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ

Υλικά

¾ του πακέτου κοχυλάκια

3 συσκευασίες τόνο σε λάδι

500 γρ. κολοκυθάκια σε χοντρά μπαστουνάκια

250 ml λευκό κρασί

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κρεμμύδια σε φέτες

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

30 γρ. βούτυρο αγελάδος

30 γρ. αλεύρι

500 ml γάλα χλιαρό

200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα

Εκτέλεση

Βράζουμε πολύ αλ ντέντε τα κοχυλάκια, γιατί θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται και στον φούρνο.

Τα στραγγίζουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το φέρνουμε δυο βόλτες και μετά ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε λίγο σε δυνατή φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα κολοκυθάκια.

Ρίχνουμε στη συνέχεια τον τόνο, ελαφρώς στραγγισμένο από το λάδι του, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τον άνηθο, ανακατεύουμε προσεκτικά να μη διαλυθεί εντελώς ο τόνος και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το αλεύρι με τον αβγοδάρτη.

Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε στην μπεσαμέλ τα ⅔ του τυριού και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε μέτριο πυρίμαχο ταψί βάζουμε τα κοχυλάκια και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.

Καλύπτουμε με την μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η κρούστα, για 30' περίπου.

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.