Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
5 φύλλα κρούστας
70 γρ. αγελαδινό βούτυρο
100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
150 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
3 αβγά
300 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100 γρ. γκούντα τριμμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια πολύ αλ ντέντε, για να μη λασπώσουν στη συνέχεια στον φούρνο.
Τα στραγγίζουμε.
Λιώνουμε το βούτυρο, βουτυρώνουμε ένα κλασικό πυρίμαχο ταψί και στρώνουμε τα φύλλα πατσαβουριαστά ένα ένα, βουτυρώνοντας ξεχωριστά το καθένα.
Σε αντικολλητικό τηγανάκι σοτάρουμε το μπέικον, να ροδίσει.
Το βγάζουμε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα και σοτάρουμε την πιπεριά με τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν.
Αλατίζουμε.
Χτυπάμε σε μπολ την κρέμα με τα αβγά και λίγο αλατοπίπερο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το μπέικον, το ζαμπόν, τα ¾ των τυριών, την κρέμα με τα αβγά και τον μαϊντανό.
Στρώνουμε το μίγμα πάνω στα φύλλα και πασπαλίζουμε με το τυρί που περίσσεψε.
Τυλίγουμε σε κόθρο το φύλλο που περισσεύει και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το φύλλο.