Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Νο6
3 θηλιές λουκάνικο σε λεπτές ροδέλες
3 ώριμες ντομάτες περασμένες από το μούλτι ή 1 κονκασέ
1 κ.γλ. ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μουστάρδα
200 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια πολύ αλ ντέντε (απλά να λυγίζουν) και τα στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και μόλις κάψει σοτάρουμε πολύ καλά το λουκάνικο (αν βάλουμε άπαχο λουκάνικο, θα προσθέσουμε ½ φλιτζ. ελαιόλαδο).
Ρίχνουμε την ντομάτα, το σκόρδο και τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20' τη σάλτσα.
Μόλις γίνει (θέλουμε να βγει ζουμερή), διαλύουμε μέσα τη μουστάρδα και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Παίρνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και πάνω του κόβουμε ένα αντίστοιχο χαρτί ψησίματος.
Τοποθετούμε τα χαρτιά σε ένα μέτριο προς μικρό ταψάκι και μέσα τους βάζουμε τα μακαρόνια, τη σάλτσα και τα τυριά.
Κλείνουμε πολύ καλά το πακέτο και ψήνουμε για 50'.